.. for bedre lyd!

Praktiske forhold:


Ta kontakt med Andreas Nordenstam på eller 915 66 547Vær forberedt.


Ha oversikt over platen. Rekkefølge, lengde på alle låter, eksakte låttitler, albumtittel, (C) informasjon, navnet på plateselskapet, strekkode nummer, ISRC koder(*) og annen relevant info som skal skrives i platen. Gjerne på tekstfil sammen med lydsporene slik at informasjonen kan kopieres rett inn i CD'en uten fare for skrivefeil.

Om du og dere har en idé om hva dere ønsker av Masteringsprosessen vil den bli mer smidig å gjennomføre. Tenk gjennom om produktet skal mastres for høyest kvalitet eller høyest volum, eller et sted i mellom. O
m målgruppen for musikken primært vil høre den på iPod eller på stueanlegg, om lyden skal være skarp og bitende eller myk og behagelig.. Alt dette kan selvsagt diskuteres og endres underveis, men uansett gjelder det at jo bedre forberedt dere er, jo mer smidig og effektiv blir Masteringen. Ta gjerne med en CD eller to som eksempel på det ettertraktede lydbildet.

Lagre filen i samme samplerate som prosjektet er gjort i og bruk 24 bits filer eller bedre. Wav-fil eller annet ikke-komprimert format er bra. Om det ikke sendes over FTP brennes låtene på data CD eller DVD. Vanlige 16 bits lyd-CD'er er ikke egnet til å overføre data. Data-cd'ene har et ekstra lag beskyttelse som ikke lyd-cd'er har og DVD er enda bedre beskyttet. Bruk et skikkelig merke på den tomme disken og brenn den på 2 til 8x hastighet. Pakk den godt inn, ta med noen papplater for å stive den av og send den av sted. Har du tilgang til bredbånd er høyhastighets FTP server et glimrende alternativ. Ta kontakt om det er noe problem med overføring fra originalen. De fleste tenkelige dataformat er akseptabelt og om det er ønskelig det gjøres 1:1 digitale kopier fra DAT eller Minidisc.


(*) - For et plateselskap som gir ut digital lyd er ISRC koder kjekt å ha. Dette er et unikt serienummer som følger hver låt og gjør det mulig med automatisk telling av radiospiling, tildeling av vederlag for musikkbruk, salg på internet-sider som itunes, automatisk søk i CDDB databasen og en rekke andre funksjoner. Koden skrives av plateselskapet selv på grunnlag av en nummer-serie som tildeles av Gramo. Disse kodene leveres sammen med den andre informasjonen for CD og MP3 Mastering. Ved vinyltrykk brukes ikke disse kodene.Mastering:

1-2 revisjoner før den endelige masteren foreligger er inkludert i prisen.
CD Master leveres med printet PQ kode liste, feilsjekk med printet rapport og tre lyttekopier.
For vinyltrykk leveres fortrinnsvis høykvalitets dataCD eller DVD med ferdig master på datafiler, eller 16 bit audio-CD..

Garanti! Om resultatet mot formodning ikke er tilfredsstillende refunderes betalingen mot fremvisning av kvittering for mastering i et annet studio med tilsvarende eller høyere pris. Om prisen er lavere for ny mastering refunderes dette beløpet. Prisen varierer etter prosjekts omfang og graden av hastverk. Kan det taes på ledige stunder i mellom andre jobber blir det selvsagt billigere. Ta kontakt for nærmere avtale, så finner vi nok en løsning til ethvert behov!